Leder II

Leder II

Du har været leder nogle år.

Du har fundet dine egne ben i rollen.

Du ved hvad der skal til,

og hvad der forventes af dig.

 

 

Ind imellem udfordres du af nye og uventede situationer. Du trækker på din erfaring til at løse problemerne. Men tænker også: Er jeg egentlig klædt godt nok på til fremtiden?

At deltage i forløbet 'Leder II' vil udvikle dig og styrke og udvikle din

rolle som leder. Du vil opdage endnu nye sider af dig selv og din identitet. Griber du chancen her, får du mulighed for at åbne dine karriere-muligheder til at tage større ansvar og få mere indflydelse.

 

Forløbet gennemføres i otte møder - hver med sit hovedemne.

Præsentation og kommunikation, Situationsbestemt ledelse, Teamets udvikling, Konflikthåndtering, Forandringsledelse, Teori U, Stresshåndtering og Den svære samtale. Se nærmere beskrivelser længere nede.

 

I forbindelse med første og sidste møde laver vi en gennemgribende analyse af din situation, ledelsesstil, udfordringer og styrker. Udviklingspunkterne følger vi tæt gennem forløbet til succes for både dig og din virksomhed. Udviklingen fra start til slut bliver derfor synlige og dokumenteret.

Mellem møderne arbejder du med stoffet, der er tilrettelagt på en ligefrem, tilgængelig og brugbar form. Du skal her forvente ca. 6 timers forberedelse mellem hvert møde. Forberedelsen består af læsning af artikler og fagligt stof, og guidet refleksion over det aktuelle emne. En række spørgsmål hjælper dig med at trække stoffet ind i din situation, dine udfordringer, og dine behov.

Vi mødes på din virksomhed til afholdelse af møderne. Det er planlagt til at vare to timer pr gang.

For at få det største udbytte, skal der være 3-4 uger mellem hvert modul. Forløbets møder aftales individuelt, så de passer til din arbejdsplan.

Pris:

29.550,- eksl. moms.

Prisen inkluderer individuel afholdelse af møderne.

 

 

 

* * * * * *

Emnerne er:

1: Præsentation og Kommunikation

Hvad gør dig til en god og effektiv kommunikator? Hvordan får du gennemslagskraft? Hvad skal du gøre, for at få budskabet præsenteret, så der lyttes - for at forstå? Modulet tager fat i både skriftlig og mundtlig kommunikation. Rapporter, mail og slides til det gode projekt-, team- eller afdelingsmøde.

2: Situationsbestemt ledelse

Situationsbestemt ledelse (SLII) giver dig en effektiv struktur til medarbejder udvikling - og samtidig til din succesfulde vej til løsning af opgaverne.

Her skærper du din ledelsesstil til høj motivation og højt output - for dig selv og dit team.

3. Teamets udvikling

Uanset om du står foran at skulle bringe et team sammen, om du har et fast hold, eller om du står foran en organisationsændring, så er det afgørende at du kan arbejde med teamets modenhed. Hvordan er samarbejdet? Har I fuld tillid til hinanden? Trækker alle i samme retning? Hvordan står det til med respekten? I dette modul arbejder vi med dig og dit team.

4: Konflikthåndtering

Konflikter er naturlige og sunde. Hvordan du håndterer konflikterne er afgørende for om udbyttet bliver et nederlag, eller en anledning til udvikling og ny forståelse. Den gode konflikt kan bringe dig videre. Lær at gøre konflikterne til en mulighed. Lær at skabe smil og overskud gennem den gode håndtering.

5: Forandringsledelse

Forandringer er et vilkår. Den der ikke udvikler sig står stille. På dette modul sætter vi dig i førersædet i forhold til forandringerne. Vi holder fokus på både dig og dem du skal have med gennem forandringerne. Både du og de kan blive bragt ud af Comfort Zone. Vi sætter fokus på, hvordan du påvirker andre, og hvordan du får dem med på vognen.

6: Teori U

Med Teori U (af Otto Schamer) får du en metode til ledelse af såvel innovation, virksomhedsprocesser som organisationsudvikling. Metodens bredde og effektivitet kan du bruge i stadig nye situationer.

I modulet her tager vi udgangspunkt i, hvordan Teori U konkret kan benyttes og skabe varig værdi i din virksomhed, i din hverdag.

7: Stresshåndtering

Stress kan være et positiv driver til at gå igennem korte og intense perioder, hvor der kræves noget ekstra. Over tid bliver det en kronisk tilstand, der tager sin pris på krop og især sind. Ingen har udbytte af et længerevarende sygeophold pga stress. Lær dine egne stress-symptomer at kende. Få værktøjer til at håndtere både din egen og dine medarbejderes stress-niveau. Lær hvordan en medarbejder (efter en stress-situation) kan håndtere arbejdsopgaver, work/life balance, interaktion med kolleger og kommunikation til teamet.

8: Den svære samtale

En vanskelig eller udfordrende samtale er en samtale, hvor du er nødt til at administrere både følelser og facts:

- Adressere dårlige resultater eller adfærd

- Håndtere personlige problemer

- Undersøge/behandle klager

- Tackle personlige sammenstød

Samtalen er normalt en-til-en og kan virkelig teste en leders færdigheder.

 

Beskrivelse i pdf

til download

Meningsfuld ledelse

+45 2072 2381

info@meningsfuld-ledelse.dk